Mätutrustning

Vi skickar med enkla instruktioner
Analys och frakt ingår i priset.

3 x Settle Plate-mögellufttest

Mögel växer fritt bakom paneler, väggar och andra dolda platser. Om du misstänker att det finns mögel på sådana platser är det en bra idé att ta en Settle Plate-mögellufttest.

Det är lätt att själv kontrollera svampsporer i luften. Du låter bara petriskålen som du får med posten stå utan lock i ungefär en timme. Sätt på locket och vänta fyra dygn. Sedan kan du själv räkna antalet mögelkolonier. Om du har mellan 0-3 mögelkolonier är det inga problem. Om det finns 4-6 mögelkolonier har du lite mer mögelsporer i luften än normalt, men det är förmodligen inte farligt (mögelsporer kan t.ex. komma från en närliggande skog, osv.). Du kan eventuellt överväga ett mer avancerat test om du lufttestet visar 4-6 mögelkolonier. Vid fler än sju mögelkolonier rekommenderar vi att du genomför ytterligare åtgärder eftersom det finns tydliga tecken på mögel.

1 Settle Plate-mögeltest räcker till ett utrymme på ca. 40 m². Dessutom kan mögelsporer från utomhusmiljön tränga in i huset, så för högre testsäkerhet kan man göra två svamptest - ett utomhus och ett inomhus. På så sätt kan man förhindra att mögelsporer från utomhusmiljön påverkar resultatet inomhus.

artikelnummer 4522101

1.135,00 SEK